Merj odaülni az asztalhoz!

A Lean in Girl blog célja, hogy inspirációt, motivációt és önbizalmat adjon karrierjüket építő fiatal nőknek tehetségük kibontakoztatásához, énmárkájuk építéséhez, önazonosságuk eléréséhez. A blogon olyan témákról írok, osztok meg tippeket, olyan női történeteket mutatok be, melyek engem is inspirálnak, és melyek által közelebb kerülhetünk céljaink eléréséhez.

Magánemberként és kommunikációs szakemberként, PR tanácsadóként egyaránt, alapvető számomra a folyamatos fejlődés, az új trendek követése, és a legjobb gyakorlatok beépítése a mindennapi működésbe. Mindazonáltal ugyanilyen fontosnak tartom azt is, hogy észrevegyük és megbecsüljük a jót, a sikert, beszéljünk azokról a történetekről, melyekre érdemes felfigyelni, megismerni és tanulni belőlük. Számomra mindig inspiráló, ha egy fiatal nő befektetett munkája beérik, és működését környezete is elismeri.  

Hiszem, hogy a sikeresség egyet jelent az önazonos, kiteljesedett létezéssel, önmagunk, munkánk megbecsülésével, elismerésével. Mégis azt látom, tapasztalom - igen, velem is előfordult már - hogy fiatal nőként nehezebb érvényesülni a szakmai életben. Számtalan példát láttam környezetemben, tárgyalóasztalnál, ötleteléseken a fiatalabb kolléganők véleményére kevésbé adnak, szavukat kevésbé hallják meg és nem ér annyit, mint ugyanannál az asztalnál ülő idősebb, hangosabb kollégáké. Tehetünk ellene. Fontos, hogy megtaláljuk magunkat, a saját hangunkat, teret adjunk az ötleteinknek, kimondjuk gondolatainkat.

Sheryl Sandberg Lean in, azaz Dobd be magad! c. könyvének hatására született meg ez a blog, így nem véletlen, hogy a könyv már-már szállóigévé vált szókapcsolatát választottam a blog jelmondatának is - Merj odaülni az asztalhoz! Merjétek megmutatni magatokat, mondjátok ki hangosan az ötleteiteket és vállaljátok véleményeteket. Üljetek oda az asztalhoz. Kapcsolódjatok be. Lean-in.

blog_cover.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://leaningirl.blog.hu/api/trackback/id/tr3512429927
süti beállítások módosítása