5 érv a kézzel írott tervezők mellett, letölthető naptárral!

Vannak, akik az applikációkban hisznek, vannak akik e-maileket küldenek maguknak, vagy a telefonjukba jegyzetelik feladataikat, míg mások a hagyományos noteszt, határidőnaplót részesítik előnyben, ha tervezésről van szó. Te hogyan szervezed az életed? A cikk végén LETÖLTHETŐ havi tervező!

lig_naptar2.jpg

 

Személy szerint a hagyományos, papír alapú, kézzel írott teendők vezetésében hiszek. Rendszerint már az év utolsó hónapjaiban javában keresem a jövő évi naptáramat, noteszemet, szeretem az egyedi, különleges darabokat. A választásnál amellett, hogy egyéniségemet tükrözze, fontos szempont, hogy tartós (hiszen mindenhová magammal viszem), valamint az is, hogy beosztása könnyen átlátható legyen.

Milyen előnyei lehetnek, ha határidőnaplónkat kézzel, feladatlistánkat papíron vezetjük?

1. Segít fókuszáltan átgondolni teendőinket

Manapság szinte minden perc kincs, amit offline tölthetünk. Ha nem egy alkalmazásban, vagy egy eszközön, hanem papíron tervezzük meg programjainkat, írjuk fel feladatainkat, nyugodtabban végig tudjuk gondolni napi/heti/havi teendőinket, céljainkat.

2. Jobban rögzülnek a feladatok

Kutatások kimutatták, hogy amikor kézzel írunk, az agy visszacsatolásokat kap a kéz és az ujjak mozgása révén. Ezek a visszacsatolások erősebbek, mint amiket gépelés során kapunk, és ezáltal hatásosabban járulnak hozzá a különböző képességek elsajátításához.

2. Variálható, kreatív

Mivel nincs egy meghatározott séma, szabadon dönthetünk, milyenné szeretnénk formálni jegyzeteinket, teendőinket. Alkalmazhatunk színskálákat egyes feladattípusok, vagy a priorizálás jelöléséhez, ragaszthatunk bele matricákat, esetleg rajzokkal is elláthatjuk. Mindez még személyesebbé teszi a jegyzetünket.

3. Olyan, mint én

Éppúgy, mint egy ékszer, vagy óra, a határidőnapló is legszemélyesebb tárgyaink között van, így általa sokmindent kifejezünk magunkról. Szinte már megszámlálhatatlanul sokféle változat közül választhatunk, mégis, aki egyedi megoldásban gondolkozik, az alábbi designer márkákat ajánlom:

Dot For You: Baglyas Erika kortárs magyar képzőművészt személyesen ismerem, képzőművészeti munkái nagy hatással voltak rám. 2015-ben alapította a DOT for You dizájn márkát, melynek fő profilja egyedi, kisszériás határidőnaplók, noteszek, jegyzet- és vázlatfüzetek, egyedi papírtermékek tervezése és kivitelezése. Személyes kedvencem a Société notesz, és az Erikától kapott kis fényes kártya a tükröm szélére ragasztva emlékeztet minden nap: Magic can happen.

Nuuna: a német designer tervező termékeit a Fiókban lehet beszerezni. Engem elvarázsoltak a Fluid és a Nightflight edition darabjai.

5. Évek múltán is elővehető

A polcomon ott sorakoznak az elmúlt évek határidőnaplói, jegyzetfüzetei, sőt még a kézzel rajzolt havi tervezőimet is meg szoktam őrizni. Amellett, hogy gyorsan visszakereshető, mikor mi történt velünk, sokmindenre emlékeztet is: egyes életszakaszainkban mikkel foglalkoztunk, miket jegyeztünk fel, hogyan írtunk, milyen határidőnaplót választottunk. Év végén, mikor végiggondoljuk, mi minden történt velünk, hogyan éltük meg az esztendőt, érdemes elővenni és végiglapozni, sokkal személyesebb, közvetlenebb, és több érzést, gondolatot fog felidézni bennünk, mint egy digitális naptár.

LETÖLTHETŐ HAVI TERVEZŐ

A tervezés miatt fontos számomra az is, hogy egyszerre átlássam az előttem álló hónapot. Korábban kézzel rajzoltam meg egy nagy A3-as lapra a havi tervezőmet és tettem ki az asztalom fölé, hogy hatékonyan tudjam szervezni teendőimet, de úgy döntöttem, egységes formát adok a kalendáriumnak, és számotokra is elérhetővé teszem.

Ha szeretnétek Ti is rendszerben átlátni programjaitokat, töltsétek le ITT ingyenesen a havi tervezőt. (Javaslom, hogy A3 méretben nyomtassátok ki, hogy minden ráférjen)

Küldjetek képet, írjátok meg, hogyan vált be a tervező, vagy töltsetek fel képet Instára és használjátok a #ligtervezo hashtag-et!

lig_naptar1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leaningirl.blog.hu/api/trackback/id/tr5813678976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása