Tippek egy sikeres naphoz

Te hogyan indítod a reggeled?

Biztosan mindenkinek ismerős, mikor a reggeli ébresztő offolása után - jó esetben a szundi gomb mellőzésével, na jó, egyszeri alkalmazásával - végigpörgetjük a céges olvasatlan leveleket, de akkor már csekkoljuk a közösségi tereket, mik történtek és észrevétlenül is ezzel beindult a napunk, az agyunk. Innentől kezdve azon pörgünk, melyik e-maileket kell sos megválaszolni - továbbmegyek, ott rögtön olvasás után meg is válaszoljuk -  ismerőseink, kezdvenc magazinunk frissen postolt képeit már láttuk és máris tornyosulnak fejünk felett az irodai tennivalók…de nézzük csak meg, fizikailag hol is vagyunk még? Az ágyban. És ez nem jó.

Adjuk meg magunknak azt az időt, legalább az ébredés utáni pár percben, hogy offline maradjunk, és mindenféle eszköz nélkül végiggondoljuk a napunkat, mi fog történni velünk aznap, az elejétől a végéig. Arianna Huffington, a The Huffington Post társ-alapítója az alábbi napindító tippjét osztotta meg: “Amikor felébredek, ahelyett, hogy az okostelefonom képernyőjét bámulnám, becsukom a szemem, veszek egy mély levegőt és nyugodtan átgondolom a napom”. És valóban, rengeteget számít, ha a reggeli készülődés és indulás előtt egy-két percben, nyugodt körülmények között átgondoljuk aznapi teendőinket. 

coffee_morning.jpg

A fizikális és mentális egészség alapja a sport

Tudom, gyakran 10-12 óra munka mellett nagyon nehéz beikatni a rendszeres sportot mindennapjainkba. Azt ajánlom, mégis próbáld ki, menj el edzeni - akár egy fárasztó nap után is. Nem kell sokat, fél óra is elég. Meglátod, mennyire feltölt a mozgás. Nálam a futás vált be, hihetetlenül felszabadótó a napi irodai munka után róni a köröket a szigeten. Bátran mondhatom, a legjobb ötleteim futás közben jutottak eszembe, varázslatosan hat a kreatív hullámokra. Bár én magányos futó vagyok, mostanában részt vettem egy-két közösségi futáson, mely teljesen más élményt adott, mint az eddigi edzéseim. Aki a korán kelést preferálja  - annak is érdemes kipróbálnia - tökéletes választás lehet az Ébredj! kora reggeli futáshoz csatlakozni. A Margit szigeten van a találkozó, bemelegítés és rövid beszélgetés után egy kör teljesítése a cél. Iszonyatosan feldob, beindítja a napot, és mikor újra a híd lábához érünk, egyszerűen azt érezni, ezért megéri korán kelni.

Annak, aki semmiképpen nem tud megbarátkozni a korai keléssel, az esti alkalmakat javaslom, melyek közül szintén található közösségi futás. Az óbudai Maratonman szaküzlet szervezett az elmúlt hetekben ilyen alkalmakat, frissítővel, bemelegítéssel, kiváló hangulatban. 

running.jpg

Kapcsolj ki és tölts magaddal időt

Tudatosan szánj időt arra minden héten, hogy magaddal legyél. Ez elsőre furán hangzik, de mégis, ha végiggondoljátok, mikor vagytok egyedül? Hálásak lehetünk az emberekért, akik körülvesznek minket, párunkért, barátainkért, családunkért, kollégáinkért, de minden embernek szüksége van arra, hogy a saját gondolatait meghallja, saját énidejét megélje. Lehet ez egy edzés alkalmával, vásárlás közben, de én nagyon szeretem azokat az alkalmakat is, amikor egy kávé és egy jó könyv társaságában kiülök a Nemzeti Múzeum lépcsőjére verőfényes napsütésben, vagy a Balaton-felvidéken hajnalban a Csobánc tetején üdvözölni a napfelkeltét. Mindenkit arra bíztatok, találjátok meg kedvenc helyeiteket, melyek a legnagyobb feltöltödést nyújtanak számotokra.

morning_us.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leaningirl.blog.hu/api/trackback/id/tr6912449423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása